Bekijk ook: DFIP.nl Camera2go.nl
Uw account: Inloggen Registreren

Nieuwe Nikon D3200 spiegelreflex vanaf vandaag te koop!

Nieuwe Nikon D3200 spiegelreflex vanaf vandaag te koop!
Nieuwe Nikon D3200 spiegelreflex vanaf vandaag te koop!
Alles over Nikon D3200?
wij informeren je gratis wanneer hij op de markt komt, actuele prijzen en reviews. meer.

(16-05-2012)

Nikon introduceert de D3200, een nieuwe, zeer gebruiksvriendelijke spiegelreflexcamera op instapniveau met een verbeterde hulpstand en Full HD-videofunctie. Met deze prachtige camera liggen schitterende foto's van hoge kwaliteit en films van bioscoopkwaliteit binnen ieders bereik.

Marina Gurevich, productmanager bij Nikon Europe, legt uit: Marina Gurevich, productmanager bij Nikon Europe, legt uit: "De D3200 wordt toegevoegd aan de DX reeks waartoe ook de D3100 behoort, de bestverkopende digitale spiegelreflexcamera in Europa[1]. De D3200 is een krachtige camera die een superieure beeldkwaliteit levert, met een ongelofelijk aantal megapixels en ook nog eens Full HD-video. Voor nieuwkomers op het gebied van D-SLR-fotografie is het maken van schitterende foto's nu nog eenvoudiger, dankzij de hulpstand waarmee je door middel van duidelijke instructies en afbeeldingen stapsgewijs door het fotografieproces wordt geleid. Dit is de ideale camera voor mensen die op een eenvoudige manier prachtige beelden willen vastleggen van de dingen die voor hen belangrijk zijn, zoals hun gezin of avontuurlijke reizen."

Iedereen kan met een spiegelreflex fotograferen
De D3200 is perfect voor mensen die foto's en video's van hoge kwaliteit willen maken. Of je nu net een baby hebt gekregen of op het punt staat een grote reis te maken, door de eenvoudig te begrijpen functies van de D3200 kun je prachtige foto's maken, zelfs als je nog nooit eerder een spiegelreflexcamera hebt gebruikt.

De hulpstand, bekend van de populaire D3000 en D3100, beleeft nu zijn derde generatie en heeft belangrijke verbeteringen ondergaan waarmee je nu nog sneller de creatieve opties begrijpt, doordat je stapsgewijs door het hele proces wordt geleid. Parallel daaraan geven Assist Images (hulpafbeeldingen) visuele voorbeelden om je te laten zien wat het effect van instellingen op je beeld is. Een prachtig vervaagde achtergrond bij portretten of haarscherpe foto's van je spelende kinderen zijn zo een fluitje van een cent. Ook zijn er nieuwe onderdelen aan de geavanceerde bediening toegevoegd, bijvoorbeeld om je te helpen het rood in een zonsondergang extra naar voren te laten komen of om onscherpte te verminderen.

Het automatische onderwerp-herkenningssysteem analyseert nauwkeurig het onderwerp dat je wilt vastleggen en past de scherpstelling, belichting en witbalans aan voor een optimaal resultaat. En, als je liever wilt dat de camera het werk voor je doet, is er ook een reeks automatische functies zoals automatische onderwerpselector in de livebeeld- en onderwerpstanden, die de best mogelijke instellingen voor je kiest.

Superieure beeldkwaliteit
Het ongelofelijk hoge aantal van 24,2 megapixels van de D3200 zorgt voor bijzonder gedetailleerde beelden, wat als bijkomend voordeel heeft dat je gemakkelijk een andere uitsnede van je foto's kunt maken en favoriete foto's op groot formaat kunt afdrukken. Zo houd je herinneringen levend zonder dat de afbeelding aan scherpte inboet. De snelle en krachtige nieuwe EXPEED 3-processor zorgt voor een razendsnelle werking, heldere beelden met een geweldige kleurreproductie en een verbeterde filmopname. De hoge lichtgevoeligheid van ISO 100-6400 (uit te breiden tot ISO-equivalent 12800) helpt je om zelfs bij zeer weinig licht scherpe beelden vast te leggen. Het razendsnelle 11-punts autofocussysteem zorgt dat je onderwerp scherp in beeld is en levert zelfs haarscherpe beelden op als je onderwerp zich niet precies in het midden bevindt of volledig onvoorspelbaar is, zoals de lach van je baby. Met een snelheid van vier beelden per seconde kun je met de D3200 prachtig de actie van snel bewegende onderwerpen, zoals kinderen op skateboards, precies op het juiste moment vastleggen.

En mocht je foto’s willen maken in situaties met hoge contrasten, bijvoorbeeld van onderwerpen in tegenlicht, dan past Actieve D-Lighting van Nikon de belichting automatisch zo aan dat details in zowel donkere als lichte partijen behouden blijven, resulterend in prachtige foto's met een natuurlijk contrast.

Nog betere HD-films
Als je een mijlpaal wilt vastleggen, bijvoorbeeld als je kindje zijn eerste stapjes zet of meedoet aan het toneelstuk op school, is een foto niet altijd genoeg.

Neem met behulp van de handig geplaatste opnameknop je eigen prachtige Full HD-films (1080p) op en speel ze later af op je HD-tv. De grote beeldsensor en hoge lichtgevoeligheid van de camera leveren een buitengewone beeldkwaliteit op. De camera is voorzien van een ingebouwde microfoon van hoge kwaliteit, maar als je nog een stapje verder wilt met het opnemen van geluid, kun je gebruikmaken van invoer via een optionele externe microfoon. Je kunt je films ook eenvoudig op de camera editen door het begin- en eindpunt te selecteren, en je kunt bovendien afzonderlijke frames selecteren om op te slaan, zodat je echt nooit meer een moment hoeft te missen. In combinatie met een uitgebreide serie NIKKOR-objectieven kun je geweldige cinematische effecten creëren om je HD-films echt tot leven te brengen.

Verzenden vanaf de camera
Het draadloos versturen van beelden van je camera naar een smartphone of tablet is nu mogelijk met behulp van de optionele WU-1a WiFi adapter. Dit houdt in dat je ze op eenvoudige wijze direct via sociale media en e-mail met je vrienden en familie kunt delen, of ze kunt opslaan of er een back-up van kunt maken als je onderweg bent. De draadloze WiFi adapter WU-1a is een ideale accessoire als je op reis bent, aangezien je daarmee geen PC nodig hebt om beelden van de camera op je smartphone of tablet te zetten. Je kunt je camera zelfs met je smartphone of tablet op afstand bedienen. Erg handig voor bijvoorbeeld familieportretten, want je kunt van tevoren bekijken wat het beeld wordt en vervolgens bij de daadwerkelijke opname zelf ook op de foto staan. De D3200 is compatibel met smartphones en tablets met het Android-besturingssysteem.

Fotobewerking in de camera
De camera kent een reeks bewerkingsfuncties waarmee je je van je artistieke kant kunt laten zien. Door het toevoegen van creatieve effecten zoals Miniatuureffect, Selectieve kleur, Kleurenschets en Filtereffecten (om een warm of zacht filter toe te voegen) kun je de opname een persoonlijk tintje meegeven. Ook kun je je foto's al op de camera bijsnijden, snel retoucheren en zelfs een scheve horizon rechtzetten en zo op simpele wijze de kwaliteit van je foto's verbeteren.

Het terugkijken en bewerken van je foto's en video's gaat heel plezierig dankzij het grote 7,5 cm (3 inch) lcd-scherm met een hoge resolutie van 921.000 pixels.

Eenvoudige bediening
Doordat de D3200 een kleine en lichte body heeft, neem je de camera gemakkelijk overal mee naartoe en heb je hem altijd paraat om belangrijke momenten te fotograferen. Zodra je de camera gaat gebruiken, ontdek je dat deze heerlijk in de hand ligt en dat de bedieningselementen intuïtief zijn geplaatst. De meest gebruikte functies, zoals live beeld en de ontspanstand, hebben een eigen knop. Wil je een foto van jezelf maken met behulp van de optionele ML-L3-afstandsbediening, dan kan dat gemakkelijk doordat de D3200 aan zowel de voor- als de achterkant een ontvanger heeft. En mocht je eventueel meer hulp nodig hebben, dan zit de Info-knop binnen handbereik.
Andere belangrijke functies:
• Slimme autofocus voor films: continu-autofocus (AF) is heel handig bij het opnemen van D-films. Fulltime servo-AF (AF-F) en AF met meevolgende scherpstelling behouden de focus als je bewegende onderwerpen filmt. Gezichtprioriteit-AF is ideaal voor het filmen van gebeurtenissen waarbij je moeiteloos de camera op gezichten kunt laten scherpstellen.
• Uitgebreide filmopties: je kunt Full HD (1080p) opnemen en de camera ondersteunt het gebruik van de ME-1-stereomicrofoon van Nikon. Met de bewerkingsfuncties in de camera kun je onder meer het begin- en eindpunt van je film instellen. Met de mini-HDMI-output kun je je films afspelen op een HD-tv.
• NIKKOR-objectieven: profiteer van de legendarische NIKKOR-objectieven van Nikon om beelden vast te leggen met levendige kleuren, een prachtig contrast en haarscherpe details, of om met cinematische effecten te experimenteren. Gebruik lichtsterke objectieven met een vast brandpunt voor schitterende portretten, macro-objectieven voor levensgrote close-ups of teleobjectieven voor onderwerpen die zich veraf bevinden.
• Nikon-systeemopties: eindeloze creatieve mogelijkheden met een reeks aan accessoires. Hieronder het GP-1 GPS-apparaat zodat je altijd precies weet waar je een foto hebt gemaakt. De D3200 is uitgerust met een handige, ingebouwde pop-upflitser, en met optionele Speedlights kun je eenvoudig en met meer creativiteit inspirerende flitsfoto's maken. De compacte en lichtgewicht SB-400 biedt intelligente 'door de lens' flitserregeling (i-DDL) en de mogelijkheid om indirect te flitsen voor een natuurlijker belichtingseffect zonder harde schaduwen. De multifunctionele

SB-700 biedt de bijzondere mogelijkheid om meerdere flitsers draadloos aan te sturen door middel van het Creatief Verlichtingssysteem van Nikon.

De Nikon D3200 is verkrijgbaar vanaf 15 mei. De verkoopadviesprijs van de body bedraagt €599,-. De D3200 kit met 18-55VR is verkrijgbaar voor een adviesprijs van €699,-Meer over: Nieuwe Nikon D3200 spiegelreflex vanaf vandaag te koop!

Overige nieuws berichten over digitale camera's

21-06- Live@Kensington, 13 juni Westerliefde in Amsterdam
06-06- Nikon Coolpix P330
06-06- De Nikon Coolpix A
03-06- Live-concert van Kensington met de Samsung Galaxy Camera!
25-04- Panasonic LUMIX DMC-GF6
23-04- Samsung NX1100
18-04- De Samsung NX300 - geschikt voor beginner en pro
16-01- Olympus SH-50 Traveller camera
04-12- Olympus STYLUS XZ 2
04-12- Samsung GALAXY camera is te koop & korting
27-11- Overzicht nieuwe producten van Fujifilm
06-11- Nikon D5200
24-10- Nikon 1 V2
23-10- Casio EX-ZR300
16-10- Casio EX-N1 Casual
10-10- Canon PowerShot S110
03-10- Panasonic LUMIX GH3
02-10- Canon PowerShot G15
01-10- Samsung Galaxy camera
25-09- Fujifilm X-E1
19-09- Nikon D600 spiegelreflex
05-09- Nikon COOLPIX S6400
03-09- Vergelijking Nikon 1 J1 en Nikon 1 J2
29-08- Panasonic DMC-SZ5
28-08- Nikon COOLPIX P7700
27-08- Nikon COOLPIX S01
23-08- Nikon COOLPIX S800c
21-08- Canon PowerShot SX500 IS
08-08- Panasonic LUMIX DMC-FZ200
06-08- Samsung EX2F
31-07- Fujifilm FinePix F800EXR
25-07- Panasonic DMC-LX7
25-07- Canon EOS M Compact System Camera
25-07- Zeeland, paradijs voor natuurfotografie
19-07- Panasonic LUMIX DMC-G5
10-07- Canon fashion Facebook-actie
05-07- Nikon 1 test
27-06- Cashback actie voor Nikon 1 J1 en V1
25-06- Samsung W350
12-06- Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM
11-06- Vergelijking Nikon D3200 en Nikon D3100
08-06- Canon EOS 650D spiegelreflex
07-06- Sony Cyber-shot RX100
30-05- Samsung NX1000
30-05- Samsung NX20

Doe ook mee aan de fotowedstrijd! Klik hier