Bekijk ook: DFIP.nl Camera2go.nl
Uw account: Inloggen Registreren

Canon EOS digitale camera's

Oorsprong van de Canon EOS-serie
Canon EosDe eerste Canon EOS camera rolde in 1987 van de lopende band. Canon had zichzelf tot doel gesteld om een technologisch hoogstaande, maar toch betaalbare cameralijn te ontwikkelen. De Canon EOS camera's die kort daarna op de markt kwamen, waren het antwoord. In eerste instantie bestond de Canon EOS-serie uit analoge toestellen, maar al in 1995 werd de eerste digitale spiegelreflexcamera geintroduceerd.

Canon EOS tegenwoordig
Op dit moment bestaat de Canon EOS-lijn uit digitale spiegelreflexcamera's voor consumenten en (semi-) professionals. De EOS-cameralijn is tegenwoordig een van de best verkochte cameraseries ter wereld.
Anders dan de meeste spiegelreflexcamera's van andere merken, zijn de Canon EOS spiegelreflexcamera's uitgerust met een CMOS sensor (behalve de EOS 1D). EOS camera's zijn geschikt voor het gebruik van objectieven met een EF-vatting. Canon brengt zelf objectieven op de markt, maar ook sommige lenzen van andere fabrikanten, zoals Tamron en Sigma kunnen gebruikt worden.

Canon EOS modellen
Grofweg kan de Canon EOS-serie worden ingedeeld in drie groepen: de instapmodellen, middenklasse modellen en (semi-) professionele modellen.
Bekende instapmodellen zijn de Canon EOS 400D (die kort geleden werd vervangen door de Canon EOS 1000D) en de Canon EOS 450D. Dit zijn spiegelreflexcamera's die relatief compact zijn en voor hobbyisten een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben.
De EOS camera's met typenamen met tientallen, zoals de Canon EOS 50D en de Canon EOS 40D vormen het middensegment van de EOS-serie. Deze 'prosumer' EOS-camera's zijn minder compact dan de instapmodellen en hebben over het algemeen een snellere reactietijd.
Tot slot beschikt de EOS-serie over professionele camera's, die meestal het woord 'Mark' in de naam hebben. Voorbeelden zijn de Canon EOS 1Ds Mark III en de Canon EOS 5D Mark II. Deze EOS modellen zijn verre van compact, maar beschikken wel over de nieuwste technologie en hebben meer mogelijkheden dan de instap- en prosumer camera's.

Let op: In de Verenigde Staten wordt de EOS-serie uitgebracht onder de naam 'REBEL'.

Leuk feitje: Canon heeft nooit een EOS 4 op de markt gebracht, terwijl de EOS 3 en EOS 5 wel bestaan. Men zegt dat de reden hiervoor is dat 'vier' in Japan een ongeluksgetal is. Het woord voor het getal vier klinkt in het Japans namelijk hetzelfde als het woord voor 'dood'.

Canon EOS digitale camera's overzicht

Hier volgt een overzicht van Canon EOS digitale camera's. Inmiddels hebben we specificaties en prijzen van 39 Canon EOS digitale camera's. Wanneer u op de naam van deze 39 digitale camera of digitale compactcamera klikt krijgt u een overzicht van specificaties, afbeeldingen en ervaringen over betreffende digitale camera.

Canon Canon EOS 7D
Canon EOS 1000D
Canon EOS 1000DB
Canon EOS 10D
Canon EOS 1D Mark III Body
Canon EOS 1D Mark IV
Canon EOS 1Ds Mark III
Canon EOS 1Ds Mark III Body
Canon EOS 1V
Canon EOS 20D
Canon EOS 3000V
Canon EOS 30D body
Canon EOS 350D
Canon EOS 400D+ EF-S 18-55mm
Canon EOS 40D body
Canon EOS 450D
Canon EOS 450DB
Canon EOS 500D
Canon EOS 500D body
Canon EOS 500D Kit
Canon EOS 500DB
Canon EOS 50D
Canon EOS 50D, body
Canon EOS 550D Body
Canon EOS 5D Kit EF 24-105mm f/4L IS USM
Canon EOS 5D Mark II, body
Canon EOS 5D SLR
Canon EOS 60D
Canon EOS 60D Body
Canon EOS 7D
Canon EOS 7D Body
Canon EOS Rebel T1i
Canon EOS Rebel T2i
Canon EOS Rebel XS
Canon EOS Rebel XSi EF-S
Canon EOS-1D Mark II
Canon EOS30D
Canon EOS450D Body
Canon EOS50D Body

Doe ook mee aan de fotowedstrijd! Klik hier