Bekijk ook: DFIP.nl Camera2go.nl
Uw account: Inloggen Registreren

Canon Powershot

Oorsprong van de Canon Powershot-serie
Canon IxusDe Canon Digital IXUS cameralijn werd in 1995 geintroduceerd en is sindsdien geworden tot een van de meest succesvolle cameraseries ter wereld. Geschat wordt dat Canon Digital IXUS-serie behoort tot de top drie meest verkochte cameralijnen ter wereld.

Canon Powershot tegenwoordig
De Canon Powershot-serie bestaat uit camera's die verschillende doelgroepen moeten bedienen. Het is daarom ook niet mogelijk om over de Canon Powershot-lijn te spreken. Als gemeenschappelijke noemer is wel te zeggen dat de Canon Powershot modellen allemaal over vooruitstrevende technologie beschikken. Compactheid en design zijn ondergeschikt aan gebruiksgemak, beeldkwaliteit en ergonomie.

Canon Powershot modellen
De Canon Powershot-serie bestaat uit vier kleinere series, namelijk de A-, E-, S- en G-lijnen. Elke lijn heeft een eigen doelgroep en beschikt over kenmerkende specificaties.

Canon Powershot A-serie
De Canon Powershot A-lijn bestaat uit gebruiksvriendelijke instapmodellen, die door het hele gezin gebruikt moeten kunnen worden. De prijs van de digitale camera's uit de Canon Powershot A-serie is relatief laag. Deze modellen beschikken altijd over een aantal creatieve mogelijkheden en veel functies die het fotograferen gemakkelijker moeten maken. Daarbij valt te denken aan een functie om grappige of mooie effecten aan te foto toe te voegen en diverse sceneprogramma's.

Canon Powershot E-serie De Canon Powershot E-serie bestaat uit eenvoudige digitale camera's met een leuk design. De prijs is relatief laag en veelal vergelijkbaar met die van camera;s uit de A-serie. Digitale camera's uit de Canon Powershot E-serie worden meestal uitgegeven in verschillende hippe kleurtjes. Deze serie is echter het minst uitgebreid.

Canon Powershot S-serie
De S-serie vormt het middensegment van de Canon Powershot-lijn. De Canon Powershot S-serie bestaat uit ultrazoom digitale camera's. De toestellen die momenteel op de markt zijn, beschikken over minimaal 10x optische zoom. Bij alle modellen is een vorm van beeldstabilisatie toegepast. De Canon Powershot S-serie is geschikt voor fotografen die een redelijk compact en prijsgunstig toestel zoeken, dat toch in staat is om te presteren onder moeilijke omstandigheden.

Canon Powershot G-serie
De Canon Powershot G-serie vormt het topsegment van de Powershot-lijn. Deze serie bestaat uit digitale compactcamera's die bijna lijken op spiegelreflexcamera's. De doelgroep van de Canon Powershot G-serie bestaat uit fotografen die wel de functionaliteit van een spiegelreflex wensen, maar het niet zien zitten om een groot, log toestel mee te slepen. Huidige camera's uit de Canon Powershot G-lijn zijn onder andere uitgerust met RAW-compatibiliteit, multi-punts autofocus en een extra groot LCD-scherm.

Een leuk feitje: Als je kijkt naar de nummering van de Powershot G-serie, is te zien dat de Powershot G4 is overgeslagen (G1, 2, 3, 5 etc bestaan wel). Canon geeft toe dat ze dit gedaan heeft vanwege bijgeloof. In Japan is nummer 4 het ongelukgetal, omdat het woord voor het getal vier hetzelfde klinkt als het woord voor 'dood'.

Canon Powershot digitale camera's overzicht

Hier volgt een overzicht van Canon Powershot digitale camera's. Inmiddels hebben we specificaties en prijzen van 74 Canon Powershot digitale camera's. Wanneer u op de naam van deze 74 digitale camera of digitale compactcamera klikt krijgt u een overzicht van specificaties, afbeeldingen en ervaringen over betreffende digitale camera.

Canon Canon PowerShot A480
Canon Powershot A480
Canon PowerShot A1000
Canon PowerShot A1000 IS, blue
Canon PowerShot A1100 IS
Canon POWERSHOT A200
Canon PowerShot A2000 IS
Canon PowerShot A2100 IS, Black
Canon PowerShot A3000 IS
Canon PowerShot A410
Canon PowerShot A410 Grey
Canon PowerShot A430 Blue
Canon PowerShot A460 Silver
Canon PowerShot A470 Zilver
Canon PowerShot A480 Digital Camera
Canon PowerShot A480, black
Canon Powershot A490
Canon Powershot A495
Canon PowerShot A495 Red
Canon PowerShot A510
Canon PowerShot A520
Canon Powershot A550
Canon PowerShot A560
Canon PowerShot A570 IS + Memory 1GB
Canon PowerShot A580
Canon PowerShot A590 IS
Canon PowerShot A630
Canon PowerShot A640
Canon PowerShot A650 IS
Canon PowerShot A710 IS
Canon Powershot A720 IS
Canon PowerShot D10
Canon Powershot D10 (Adventure Kit)
Canon PowerShot E1
Canon PowerShot E1, pink
Canon PowerShot G10
Canon PowerShot G11
Canon PowerShot G2
Canon PowerShot G6
Canon PowerShot G7 10MPix IS
Canon PowerShot G9
Canon POWERSHOT PRO 1
Canon PowerShot Pro 1 Kit
Canon PowerShot S2 IS
Canon PowerShot S3-IS
Canon POWERSHOT S45
Canon PowerShot S5 IS
Canon PowerShot S50
Canon POWERSHOT S60
Canon PowerShot S80 Camera
Canon PowerShot S90
Canon PowerShot S95
Canon PowerShot S95 IS
Canon Powershot SD1100 Brown
Canon PowerShot SD1200 IS
Canon PowerShot SD1300
Canon PowerShot SD1400 IS
Canon PowerShot SD3500 IS
Canon PowerShot SD750
Canon PowerShot SD780 IS
Canon PowerShot SD870 IS
Canon PowerShot SD880 IS
Canon PowerShot SD960 IS
Canon PowerShot SD970 IS
Canon PowerShot SX10 IS
Canon PowerShot SX100IS Black
Canon PowerShot SX110 IS
Canon PowerShot SX120 IS
Canon PowerShot SX130 IS
Canon PowerShot SX20 IS
Canon PowerShot SX200 IS, Black
Canon Powershot SX200IS