Bekijk ook: DFIP.nl Camera2go.nl
Uw account: Inloggen Registreren

Nikon D-serie informatie

Oorsprong van de Nikon D-serie Nikon introduceerde haar eerste D-serie digitale camera in 1999. De D-serie bouwde voort op F-lijn die bestond uit 35mm analoge spiegelreflexcamera's. Hoewel Nikon al langere tijd digitale spiegelreflexcamera's ontwikkelde, betrad de fabrikant met de Nikon D1 officieel de digitale spiegelreflexmarkt voor consumenten.

Nikon D-serie tegenwoordig
Momenteel bestaat de Nikon D-serie uit spiegelreflexcamera's voor professionals en amateurs. Het professionele segment is bijna even groot als het assortiment consumer modellen. Dit is opvallend, want bijna alle andere merken hebben slechts een beperkt aantal professionele digitale spiegelreflexcamera's uitgebracht, in tegenstelling tot een groot aantal instap- en prosumermodellen.

Nikon ontwikkelt zelf sensoren voor haar professionele D-serie digitale camera's. De overige modellen beschikken meestal over een CCD sensor van Sony. Tegenwoordig maakt Nikon in de D-serie steeds vaker gebruik van CMOS sensoren, omdat deze minder stroom verbruiken.

Nikon D-serie spiegelreflexcamera's kunnen worden gebruikt in combinatie met de welbekende Nikkor objectieven. Ook lenzen van andere fabrikanten, zoals Sigma en Tamron kunnen worden gebruikt.

Nikon D-serie modellen Zoals gezegd bestaat de Nikon D-serie grofweg uit twee subseries: de professionele en de consumentenserie.

Nikon D-serie professionele camera's
De professionele digitale camera's van Nikon zijn al jaren een van de meest gebruikte modellen onder topfotografen. De Nikon D3 is de absolute topcamera van de D-serie. Voor professionele fotografen die zich geen topmodel kunnen veroorloven is de Nikon D300 een uitkomst.

Nikon D-serie consumenten camera
Nikon heeft diverse instapmodellen op de markt gebracht, zoals de Nikon D60 en de D40. Een consumentenmodel dat dichter in de buurt komt van de professionele digitale camera's uit de D-serie is de Nikon D90. Alle camera's zijn verkrijgbaar in prijsgunstige kits, bestaande uit een objectief en de camera body.

Meer informatie over de Nikon D-serie
- Het RAW-formaat van Nikon is NEF
- Nikon ontwikkelt voor elke D-serie digitale camera een processor.

Nikon D-Serie digitale camera's overzicht

Hier volgt een overzicht van Nikon D-Serie digitale camera's. Inmiddels hebben we specificaties en prijzen van 25 Nikon D serie digitale camera's. Wanneer u op de naam van deze 25 digitale camera of digitale compactcamera klikt krijgt u een overzicht van specificaties, afbeeldingen en ervaringen over betreffende digitale camera.

Nikon D-1X 5.47Mpix
Nikon D-200 Digital SLR Body 10.2MP
Nikon D-2H BODY REFLEX
Nikon D-50 Black Body
Nikon D100 6.1Mpix Body Reflex
Nikon D200 Body
Nikon D2HS Digital Foto 4.2
Nikon D3, body
Nikon D300 Body
Nikon D3000
Nikon D300S Body Only
Nikon D3X Digital SLR Camera - Body only
Nikon D40 + Zoom-Nikkor AF-S DX 18-55 mm f/3.5-5.6G ED
Nikon D40x 10.2 Mpix Black + DX 18-55 mm
Nikon D50 Black Digital Foto 6.1 Body
Nikon D5000
Nikon D60 Body
Nikon D70 Digital Foto Body
Nikon D700
Nikon D70s
Nikon D80 + AF-S DX NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6G VR (3.0x) + 1GB SD Card
Nikon D80 Digital SLR Camera
Nikon D90 Body
Nikon Digital Camera D-1X Body Reflex Kit
Nikon Digital Camera D2X Body Reflex

Doe ook mee aan de fotowedstrijd! Klik hier