Bekijk ook: DFIP.nl Camera2go.nl
Uw account: Inloggen Registreren

Cursus digitale fotografie

Digitale fotografie is het vastleggen van beelden in een digitaal formaat. Je zou dit kunnen doen door met een normale, conventionele camera foto's te maken en de foto's onder een scanner te leggen, of door de negatieven in te scannen. Makkelijker is het om de beelden meteen vast te leggen met een digitale camera. Op dit moment zijn er veel verschillende digitale camera's op de markt en iedere week verschijnt er wel weer een nieuw model. Vanaf het moment dat www.cameraportal.nl geintroduceerd werd in 2002, hebben we een hoop vragen over digitale camera's ontvangen. De meeste vragen die gesteld werden gingen over waar je op moet letten bij de aanschaf van een digitale camera. Als de camera eenmaal aangeschaft was, kwamen er meer vragen over de werking van de functies van de camera. Zelfs als u een ervaren fotograaf bent, zorgt de introductie van nieuwe digitale camera's met nieuwe functies ervoor dat het steeds weer belangrijk is om te begrijpen wat deze nieuwe functies u kunnen bieden en waarom ze geintroduceerd worden op de camera's.

Deze korte introductie biedt de onervaren als de ervaren fotograaf een compleet en objectief antwoord op de volgende vragen :
- Waarom zou ik overgaan op een digitale camera?
- Wat is digitale fotografie?
- Hoe werkt een digitale camera?
- Wat is digitale fotografie?
- Hoe goed zijn digitale camera's?
- Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een digitale camera?
- Welke resolutie heb ik nodig?
- Wanneer moet ik kiezen voor een zgn. "point-and-shoot camera" en wanneer voor een camera met uitgebreidere functies?
- Hoe belangrijk zijn de accessoires die bij de camera geleverd worden?
- Welk merk camera moet ik kiezen?
- Welke alternatieven zijn er?
- Hoe moet ik de functies die mijn camera biedt gebruiken?

Deze cursus gaat bewust niet in op de complexe materie, maar concentreert zich op de informatie die u nodig heeft om tot een weloverwogen keuze voor een digitale camera te komen. Het meest nuttige van deze introductie is dat we niet alleen uitleggen wat de verschillende functies en mogelijkheden van een digitale camera zijn, maar nog belangrijker, welke functies waarom belangrijk zijn bij de keuze voor een digitale camera. Ook als u reeds een digitale camera heeft aangeschaft , kan deze korte cursus handig zijn, aangezien de meeste camerahandleidingen de basisprincipes van digitale fotografie niet meer uitleggen, maar ervan uit gaan dat u deze reeds beheerst.

Doe ook mee aan de fotowedstrijd! Klik hier