Bekijk ook: DFIP.nl Camera2go.nl
Uw account: Inloggen Registreren

Waar moet ik op letten bij het kopen van een cameratas?

Het kiezen van een geschikte cameratas kan heel lastig zijn. Er zijn ontzettend veel cameratassen. Je vindt ze in vrijwel alle soorten en maten. Het kiezen van een camera is daarentegen vaak veel makkelijker. De meeste mensen laten zich van tevoren goed informeren en weten al ongeveer wat ze willen. Met een cameratas zou je eigenlijk hetzelfde moeten doen. Maar hoe weet je welke cameratas het best bij jou past?

Een cameratas kopen – schoudertas
De schoudertas maakt de toegang tot jouw cameraspullen makkelijk en snel. Veel mensen verkiezen de schoudertas boven andere cameratassen. Dit is vooral omdat de schoudertas er zo neutraal uitziet. Hierdoor trekt de cameratas een stuk minder aandacht van bijvoorbeeld dieven. Deze cameratas is vooral geschikt voor fotografen die aan stedelijke fotografie doen. De schoudertas is minder geschikt voor fotografen die lange wandelingen maken. Het kan heel vermoeiend zijn om lang te sjouwen met deze cameratas.

Een cameratas kopen – Sling bag
De zogenoemde Sling bag is de perfecte cameratas voor fotografen die de rugzak te onhandig vinden. De Sling bag is een stuk compacter dan de rugzak en je kunt er even gemakkelijk bij. Deze cameratas heeft maar één schouderband, hierdoor loopt de tas van de taille naar de rug. Door dat evenwicht krijg je veel minder snel last van je rug. De tas beschikt over een grote ruimte, waardoor alle spullen gemakkelijk en handig te plaatsen zijn. De cameratas in Sling bag formaat is erg handig voor fotografen die veel korte stukken moeten lopen met hun apparatuur en daarom snel hun apparatuur te voorschijn willen kunnen halen.

Een cameratas kopen - Rugzak
De cameratas als rugzak is ideaal voor fotografen die lange reizen of wandelingen maken tussen de fotosessies. Door de twee stevige schouderbanden krijg je veel minder snel last van je rug en kun je langer doorgaan dan met andere cameratassen. Toch is er één nadeel aan de rugzak. Doordat hij midden op de rug geplaatst wordt is hij veel minder toegankelijk dan andere cameratassen. Gelukkig zijn er ook veel voordelen, want hij is heel comfortabel en er passen meestal veel meer attributen in dan bij andere cameratassen. Ook voor mensen die vaak lange reizen maken, met bijvoorbeeld het vliegtuig, is deze cameratas perfect.


Gerelateerde beste digitale camera's

Waar moet ik op letten bij het kopen van een cameratas?
Waar moet je op letten bij het kopen van een geheugenkaart voor de digitale camera?
Canvascompany staat voor kwaliteit
Goedkoop printen

Doe ook mee aan de fotowedstrijd! Klik hier