Bekijk ook: DFIP.nl Camera2go.nl
Uw account: Inloggen Registreren

Fotografietips voor beginners

Alle begin is moeilijk. Zo is dat ook met fotografie. Als beginnende hobbyfotograaf moet je vooral veel experimenteren. Wees niet bang om lelijke foto’s te maken. De volgende tips zullen je helpen om een begin te maken met fotograferen.

Fotografietips voor beginners - Dichtbij
Beginnende fotografen zijn vaak geneigd om overzichtsfoto’s te schieten waar zo veel mogelijk opstaat. Geloof het of niet, maar dergelijke foto’s kunnen juist heel saai zijn. Ze lijken teveel op een gewone vakantiefoto. Maak de foto wat spannender door juist in te zoomen op details. Fotografeer van dichtbij. Dit geeft je foto kracht en tegelijk mysterie.

Fotografietips voor beginners - Compositie
Je denkt misschien nog steeds dat op een mooie foto alles netjes in het midden moet staan. Het tegendeel is waar! Plaatjes waarbij het hoofdonderwerp in het midden staat en de horizon precies in het midden ligt, is juist erg saai. Probeer eens te variëren. De horizon kan je het beste op ongeveer 1/3e van het beeld plaatsen. Dit heet de gulden snede. Personen kunnen ook prima uit het midden staan. Experimenteer met de compositie tot je een spannend plaatje hebt geschoten.

Fotografietips voor beginners - Onscherpte is goed
Niet alles in je foto hoeft scherp in beeld te komen. Een onscherpe achtergrond is juist heel mooi en brengt rust in je foto. Je kunt de achtergrond onscherp maken door sterk in te zoomen op het hoofdonderwerp op de voorgrond. De camera zal de achtergrond dan niet scherp kunnen houden. Dit wordt ook wel scherptediepte genoemd.

Gerelateerde fotografie tips

Tips om wilde dieren te fotograferen
5 voordelen van een spiegelreflex
Handige tips voor fotograferen in de herfst
Fotografietips voor beginners
Hoe zelf kerstkaarten maken van een foto?
Tips om een fotowedstrijd te winnen?
Tips Productfotografie – Hoe producten fotograferen?
Hoe vuurwerk fotograferen?
Tips voor een fotoshoot voor familie en gezin
Hoe kun je een origineel foto-cadeau verzorgen voor moederdag?

Doe ook mee aan de fotowedstrijd! Klik hier