Bekijk ook: DFIP.nl Camera2go.nl
Uw account: Inloggen Registreren

Tips voor een fotoshoot voor familie en gezin

De keuze voor een goede fotograaf kan lastig zijn, omdat een fotoshoot een heel persoonlijk ding is. Veel mensen zoeken dan ook naar een fotograaf die hun familie een fotoshoot kan leveren op een manier die precies bij hen past. Maar waar moet je rekening mee houden als je graag een photoshoot wilt?

Een eerste belangrijke vraag die je jezelf kunt stellen is: wat zoek ik precies? Ben ik op zoek naar die ene perfecte foto aan de muur of zou ik er graag een album van de fotoshoot samen willen stellen? Het is belangrijk dat je precies voor ogen hebt wat je wilt, zodat je verschillende aanbieders het best kunt vergelijken. Vraag de fotograaf ook om voorbeelden van fotoshoots die hij/zij eerder gedaan heeft, zodat je kunt zien of dit aan je wensen voldoet.

Wat wil ik aan de fotoshoot uitgeven? De prijzen kunnen erg verschillen, dus is het raadzaam dit van tevoren goed uit te zoeken. Een gemiddelde fotoshoot in een studio zal rond de 50 tot 100 euro kosten, afhankelijk van het aantal foto’s dat je uiteindelijk wilt bestellen en/of je een DVD wilt achteraf.

Bovendien is het belangrijk om te bepalen of je de fotoshoot graag thuis, in een studio of op locatie zou willen. Een voorbeeld van populaire locaties zijn bijvoorbeeld het strand, het bos of de duinen.

Met kleine kinderen is het daarnaast natuurlijk raadzaam om na te denken over de maximale duur van een fotoshoot. Kinderen zijn het snel zat en minder geïnteresseerd zijn na verloop van tijd, ondanks de moeite die de fotograaf doet om de aandacht erbij te houden.

Overleg altijd goed met de fotograaf over de ideeën die je hebt voor je eigen perfecte fotoshoot, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Gerelateerde fotografie tips

Tips om wilde dieren te fotograferen
5 voordelen van een spiegelreflex
Handige tips voor fotograferen in de herfst
Fotografietips voor beginners
Hoe zelf kerstkaarten maken van een foto?
Tips om een fotowedstrijd te winnen?
Tips Productfotografie – Hoe producten fotograferen?
Hoe vuurwerk fotograferen?
Tips voor een fotoshoot voor familie en gezin
Hoe kun je een origineel foto-cadeau verzorgen voor moederdag?

Doe ook mee aan de fotowedstrijd! Klik hier