Bekijk ook: DFIP.nl Camera2go.nl
Uw account: Inloggen Registreren

Hoe kun je een origineel foto-cadeau verzorgen voor moederdag?


Een moment om je hoofd te breken over een geschikt cadeau. Kinderen geven mama een tekening, maar wat moet jij haar nu geven? Wij geven hier tips voor een ideale foto die je kunt schenken op moederdag, want, algemeen bekend is dat mama’s heel blij worden van foto’s van hun gezin!

Tips
Vind je het leuk om zelf bezig te zijn met fotografie, dan kun je heel leuk experimenteren. Je kunt originele locaties verzinnen om je kinderen te fotograferen zoals de speeltuin of mama’s werkplek op kantoor, maar ze ook bijvoorbeeld tegen een gekleurde muur of met speciale grappige items in hun handen op de foto zetten. Je kunt er veel tijd insteken om je kinderen ideaal op de foto te krijgen, maar zorg er in ieder geval voor dat je geen uren bezig bent, want kinderen raken snel verveeld. Begin dus ruim voor moederdag met de eerste fotosessie, veel korte sessies zijn beter dan een lange en de kans op succes is ook veel groter bij korte sessies. Je kunt ervoor kiezen een statief te gebruiken, zodat je er zelf bij opstaat en je zo ook beter een idee krijgt van het tijdsbestek van je sessie.

Dagje uit
Maar wat mama waarschijnlijk het allerleukst vindt, is een sessie waar ze zelf ook op komt te staan. Het hele gezin vereeuwigd! En twee vliegen in een klap, want je kunt er meteen een leuk dagje uit van maken. Ga met het hele gezin naar het strand, de duinen of een locatie waar jullie gemeenschappelijke fijne herinneringen aan hebben en neem een statief mee! Houd rekening met de stand van de wind, want je wilt natuurlijk geen haar in je gezicht hebben bij het maken van de foto’s. Mocht je dit zelf niets vinden om te doen, dan kun je ook altijd een fotograaf inhuren voor een uurtje. Zo hoef je zelf niet te rennen om ook op de foto te kunnen staan.

Gerelateerde fotografie tips

Tips om wilde dieren te fotograferen
5 voordelen van een spiegelreflex
Handige tips voor fotograferen in de herfst
Fotografietips voor beginners
Hoe zelf kerstkaarten maken van een foto?
Tips om een fotowedstrijd te winnen?
Tips Productfotografie – Hoe producten fotograferen?
Hoe vuurwerk fotograferen?
Tips voor een fotoshoot voor familie en gezin
Hoe kun je een origineel foto-cadeau verzorgen voor moederdag?

Doe ook mee aan de fotowedstrijd! Klik hier