Bekijk ook: DFIP.nl Camera2go.nl
Uw account: Inloggen Registreren

Hoe zelf kerstkaarten maken van een foto?

Het duurt niet lang meer of de eerste kerstkaarten gaan alweer de deur uit. Dit is daarom het juiste moment om je voor te bereiden op de kerst. Weet je al wat voor kerstkaarten je dit jaar wilt versturen? Waarom maak je dit jaar zelf geen kerstkaarten van een foto? Een zelfgemaakte kerstkaart is origineel en persoonlijk. De ontvanger zal dat vast erg waarderen. Maar hoe maak je nou zelf kerstkaarten van een foto?

Om de layout van de zelfgemaakte kerstkaart te maken, heb je twee mogelijkheden.

1) Gebruik Photoshop om zelf een kerstkaart te maken van een foto
Photoshop is een ideaal programma om zelf kerstkaarten te maken van een foto. Het nadeel is echter dat de software vrij ingewikkeld is in het gebruik. Als je Photoshop nog niet tot in de puntjes onder de knie hebt, kan het je daarom aardig wat tijd kosten. Je kunt met Photoshop prachtige kerstkaarten maken. Je kunt zo ver gaan als je zelf wil. Wil je het simpel houden? Maak dan met Photoshop een gekleurde rand om de foto en schrijf daar je kerstgroet in. Je kunt de rand ook nog opleuken met kersticoontjes die op internet zijn te vinden. Je maakt het jezelf gemakkelijk als je PNG of GIF plaatjes kiest met een transparante achtergrond. Die kan je zo op de goede plek op je kerstkaart zetten, zonder veel bewerkingen.

Kijk voor leuke gratis kersticoontjes voor op je zelfgemaakte kerstkaart bijvoorbeeld eens hier:

  • http://www.iconarchive.com/show/christmas-icons-by-artdesigner/tree-icon.html
  • http://www.icondrawer.com/free.php
  • http://www.iconarchive.com/category/christmas/christmas-icons-by-dooffy.html
  • http://www.iconarchive.com/category/christmas/christmas-2009-icons-by-dryicons.htm
kerstkaart2kopie [640x480].jpg
2) Gebruik een speciaal softwareprogramma met standaard layouts om zelf een kerstkaart te maken van een foto
Zelf kerstkaarten maken van een foto hoeft niet moeilijk te zijn. Voor mensen die niet zo bedreven zijn in het werken met Photoshop zijn er alternatieven. Op diverse websites waar je ook online fotoalbums kan maken, is het mogelijk om zelf kerstkaarten te ontwerpen. Je kiest dan een standaard layout, upload je foto en plaats die in de kaart. Dit is bijvoorbeeld mogelijk bij Pixum, de Hema, Albelli, Vistaprint en de AH. Het is ook mogelijk om software te gebruiken waarin standaard designs zijn opgenomen, zoals iPhoto of de Party Pack Winter Editie van Canon.

De juiste foto kiezen voor je zelfgemaakte kerstkaart
Natuurlijk moet op je zelfgemaakte kerstkaart ook een goede foto staan. De kans is groot dat er geen sneeuw meer valt voordat je de kaarten moet versturen. Het makkelijkste is het dus om een winterfoto van vorig jaar te kiezen. Een andere mogelijkheid is om een neutrale achtergrond te nemen en de personen/dieren/onderwerpen op de foto in kerstsferen aan te kleden. Neem bijvoorbeeld een witte muur als achtergrond voor een schattige foto van je zoon of dochter met een kerstmust op. Je kunt ook gebruik maken van attributen en decoratie, zoals nepsneeuw, glitters, kerstballen, takken en lichtjes.

Vergeet niet om als er dit jaar sneeuw valt alvast een foto te maken voor de kerstkaart van volgend jaar! Als je eenmaal zelf kerstkaarten hebt gemaakt, wil je vast niet anders meer.

Lees meer tips om zelf kerstkaarten te maken van een foto.

Fotografie: Sabine de Bruyn
http://www.sabinedebruyn.nl

IMG_2740 [640x480].jpg

kerstkaartstudiokopie [640x480].jpg


Gerelateerde fotografie tips

Tips om wilde dieren te fotograferen
5 voordelen van een spiegelreflex
Handige tips voor fotograferen in de herfst
Fotografietips voor beginners
Hoe zelf kerstkaarten maken van een foto?
Tips om een fotowedstrijd te winnen?
Tips Productfotografie – Hoe producten fotograferen?
Hoe vuurwerk fotograferen?
Tips voor een fotoshoot voor familie en gezin
Hoe kun je een origineel foto-cadeau verzorgen voor moederdag?

Doe ook mee aan de fotowedstrijd! Klik hier