Bekijk ook: DFIP.nl Camera2go.nl
Uw account: Inloggen Registreren

Hoe maak ik foto's met tegenlicht?

 Foto’s maken met tegenlicht is normaal gesproken geen makkelijke klus als beginnende fotograaf. De contouren van het object op de foto worden scherper en soms zie je het object zelfs enkel als een zwart item op de foto. Doe het voordeel met tegenlicht en gebruik deze tips die het maken van een foto met tegenlicht een stuk kunnen vergemakkelijken!

- Het is belangrijk om je bewust te zijn van de oorzaak van tegenlicht. Het kan ontstaan als je de camera recht tegen de zon houdt, als je de flits gebruikt of door de reflectie van zand of sneeuw.

- Je kunt door middel van je hand een fotokapje vormen voor de lens, zodat je er zeker van bent dat je geen reflectie op de foto krijgt. Mocht het enkel met je hand niet lukken, dan kun je ook iets anders met een groter oppervlak proberen. Denk hierbij aan een stuk karton, een grote tas of een multomap.

- Houd de camera iets meer naar boven of juist naar beneden, zodat je een andere hoek ten opzichte van je te fotograferen object krijgt.

- Je kunt op je camera het diafragma aanpassen. Als je het diafragma klein instelt (en de waarde is heel groot dan), kun je heel mooie foto’s maken. Dit kan automatisch met sommige camera’s en een iets gevorderde fotograaf kan dit zelf instellen op zijn camera. Als je dit doet, kun je het object extra sterk laten contrasteren tegen de achtergrond.

- Als je een donker voorwerp tegen een donkere achtergrond wil laten afsteken kun je heel goed gebruikmaken van tegenlicht, omdat je dan de contouren van het donkere voorwerp lichter kunt laten lijken. Ook hiervoor is het handig een klein diafragma te gebruiken.

- Bewerk je foto’s nadien met een digitaal beeldbewerkingsprogramma voor een extra mooi resultaat.

Gerelateerde hoe maak ik...

Foto's van honden
Tips voor originele verjaardagscadeaus met Groupon
Hoe maak ik foto's met tegenlicht?
Hoe maak ik een origineel t-shirt voor koninginnedag?
hoe kan ik een foto wazig maken?

Doe ook mee aan de fotowedstrijd! Klik hier