Bekijk ook: DFIP.nl Camera2go.nl
Uw account: Inloggen Registreren

hoe kan ik een foto wazig maken?

Hoe maak ik wazige foto’s?

Ben je benieuwd hoe je het best een foto met een wazig effect kunt maken? Om de achtergrond wazig te maken en het onderwerp scherp ertegen af te laten steken, kun je verschillende technieken toepassen.

Het belangrijkste voor een goede foto met wazig effect is een goede verhouding tussen diafragma, brandpuntafstand en de afstand tot het onderwerp. Als je een spiegelreflexcamera gebruikt is ook nog van belang welke sensor je gebruikt.

Maak het diafragma zo wijd mogelijk (dat is de laagste f-waarde op het toestel), zo wordt het contrast tussen het scherpe onderwerp en alles eromheen het grootst. Hierdoor steekt het onderwerp op je foto af tegen de wazige achtergrond.

Als je de brandpuntafstand goed wil instellen, heb je vaak een dure lens nodig. Je moet hem namelijk op zoveel mogelijk mm instellen en gewone lenzen hebben vaak niet deze mogelijkheid. Als je een telelens gebruikt, wordt het effect vaak het mooist. Met een gewone camera kan het wazig maken van de foto ook wel, als je de combinatie met de andere belangrijke voorwaarden voor de instelling van het diafragma en de afstand tot het onderwerp goed op elkaar in laat spelen.

Verder is het voor het beste wazige effect handig als je afstand tot het onderwerp vanaf de lens gezien heel klein is en de afstand van de lens tot de achtergrond juist heel groot.
 

Gerelateerde hoe maak ik...

Foto's van honden
Tips voor originele verjaardagscadeaus met Groupon
Hoe maak ik foto's met tegenlicht?
Hoe maak ik een origineel t-shirt voor koninginnedag?
hoe kan ik een foto wazig maken?

Doe ook mee aan de fotowedstrijd! Klik hier